Јавете ни се на +90 850 480 00 75

Изборот на пол Не е во вашите соништа, тоа е можно во вашиот живот.

Ние ве поддржуваме за целиот ваш бебешки сон

За нас

Сте слушнале за Избор на пол со ИВФ третман? Со зголемувањето на стапката на успех на ИВФ третманите во последниве години, се развија различни техники во третманот со ИВФ. Изборот на пол е еден од нив. Со развојот на технологијата, тестовите што се користат за генетска контрола сега ви овозможуваат да го изберете полот на вашето бебе!

Како најголема светска компанија која обезбедува третмани за ИВФ, можеме да обезбедиме третмани во земјите низ светот. Иако третманите што ги обезбедуваме не се ограничени само на изборот на полот, можете да контактирате и со нас за информации за нашето замрзнување јајце-клетки и сперматозоиди, донатори на сперма и јајце-клетки, па дури и услуги за сурогат мајка.

Кои сме ние?

Како ѕвезда Центар за плодност, обезбедуваме третман на нашите пациенти во многу земји во светот. Ние нудиме услуги кои ќе ги остварат вашите соништа со вистински успешни приказни и реални стапки на успех. Иако раѓањето бебе е нормално и наградувачко, понекогаш успехот бара тежок пат.

Ги разбираме чувствата на паровите кои сакаат да имаат бебе и им нудиме најдобар третман. Иако нашите центри за ИВФ се лоцирани во различни земји како Тајланд, Индија, Полска и Чешка, Кипар, клиники за ИВФ со највисока стапка на успех, што е за последен обид да ги остварите вашите соништа?

Имаме договори со многу центри за плодност во многу земји во светот. На овој начин, вашите третмани можат да бидат исплатливи и да имаат високи стапки на успех.

Иновативни методи во ИВФ третманите

ИВФ со донатор на сперма или јајце-клетка

Дали сте ги пробале сите третмани за да имате бебе и сè уште не можете да имате бебе? Можеби размислувате да имате бебе со донаторска сперма или донаторска јајце клетка

Избор на пол за ИВФ

ИВФ со избрано пол, кое стана популарно во последниве години, сега е многу лесно. Сакате да го изберете полот на вашето бебе за „Семејна рамнотежа“? Со еден тест, можете да го дознаете полот на вашето бебе пред да се вгради во вашата утроба.

Сперма или замрзнување на јајца

Замрзнувањето на спермата или јајце клетката е една од услугите што се обезбедуваат во нашите клиники за плодност. Можете да ги замрзнете вашите јајце клетки или сперматозоиди на неодредено време и да ги користите за да имате бебиња во иднина.

замрзнување на ембрионот

Двојката избира да ги замрзне своите ембриони бидејќи сака да го зачува својот избор подоцна да станат родители. Фактори како третман на рак, зголемена возраст или ризик од повреда се причините поради кои луѓето често размислуваат за замрзнување.

Изборот на полот на ИВФ е процес на одредување на генетскиот пол на личноста или двојката, без разлика дали е момче или девојче, пред да се стават ембрионите во утробата. ИВФ ембрионите се единствените кои овозможуваат одредување на полот.

Се фаворизира фразата избор на пол наспроти минатото селекција на пол. Сексуалниот идентитет на една личност е широко разбран дека зависи од нивниот пол. Додека полот на детето генетски се одредува според тоа дали наследило сет на машки XY хромозоми или пар женски XX хромозоми.

Не постои докажан ризик од вродени дефекти во ниту една од процедурите за избор на пол. Всушност, поради генетско тестирање на ембрионот, веројатноста за вродени дефекти со ИВФ е помала отколку со природна бременост. Затоа, може да се каже дека ин витро оплодувањето не носи никаков ризик и дека сум сигурен метод на лекување.

Во третманот за избор на пол со ИВФ, кој било фактор не влијае на стапката на успех на изборот на пол. Благодарение на тестовите, пациентите добиваат бебе од полот што го сакаат со 100% гаранција. Тестовите се загарантирани. Гарантирано е дека родителите ќе добијат бебе од посакуваниот пол.

Изборот на полот за ИВФ не е легален во секоја земја. Тоа е легално во некои земји. Правните земји ги вклучуваат Русија, САД, Мексико, Тајланд и Кипар. Ако сакате да го одредите полот на вашето бебе, можете да изберете една од овие земји.

ИВФ сексот не е задолжително здравствено прашање. Родителите го одредуваат полот за нивните желби. Поради оваа причина, изборот на пол за ИВФ не е покриен со осигурување. Сепак, генетскиот скрининг на ембрионот може да биде вклучен за да се осигура дека бебето е нормално и здраво.

 

Секоја клиника поставува свои цени за определување пол. Во зависност од тоа дали се користи микросортирање или PGD избор на пол, цената може да се движи од 3,000 до 5,000 долари. Имајте на ум дека овој трошок ќе биде како додаток на трошоците за процедурата за асистирана репродуктивна терапија за плодност.

 

Бројот на јајце-клетки што треба да се соберат во изборот на ИВФ, ќе се разликува во зависност од секоја жена. Не би било точно да се даде информација за оваа бројка, која ќе се разликува според бројот на јајца во јајцето. Можете да дознаете колку клубени се собрани за време на процесот на собирање во центарот за плодност. 

Третманот со ин витро оплодување започнува на вториот ден од менструалниот циклус на жената и продолжува вкупно 2-20 ден. Тест за бременост се прави 21 дена по процесот на трансфер, односно трансфер на ембрионот. Бременоста ќе биде очигледна во овој случај.

Најчесто тоа не се менува. Бидејќи тестовите често се исти. Стапките на успех се исти како и за тестот. Истиот тест се користи во секоја клиника. Тоа значи дека нема да има промена во стапките на успех. Сепак, трошоците за лекување варираат. Затоа, родителите треба да изберат подостапна клиника.

Предимплантациско генетско тестирање (PGT), кое вклучува земање на неколку клетки од ембрион додека се развива во лабораторија и идентификување на полот, момче или девојче, на ембрионите преку генетска анализа, се користи за да се идентификува полот на ембрионот.

 

За време на процесот на трансфер на ембриони, само здрави ембриони од саканиот пол се имплантираат кај жената по тестирањето.

Не постои докажан ризик од вродени дефекти во ниту една од процедурите за избор на пол. Всушност, поради генетско тестирање на ембрионот, веројатноста за вродени дефекти е помала со ИВФ отколку со природна бременост. Затоа, можете да добиете третман за избор на пол за ИВФ со мирен ум.

Изборот на полот со ИВФ не го зголемува ризикот од генетски абнормалности. Нема студии кои го докажуваат тоа. Сепак, изборот на полот на ИВФ нема познати ризици и компликации.

Да. Со изборот на пол на ИВФ, можете да изберете и машки и женски ембриони. Без оглед на полот што го претпочитаат родителите, преферираните ембриони се пренесуваат во мајчината утроба за време на третманот. Така, резултатот ќе биде како што сака семејството.

Иако возраста на мајката влијае на стапката на успех на ИВФ, тоа не влијае на изборот на пол. Двете мора да се оценуваат поинаку. Иако возраста на мајката е важна во третманот со ИВФ, возраста на мајката нема да биде проблем при изборот на полот.

Не, нема таков број на јајца. Во зависност од вашата ситуација, центарот за плодност ќе го собере најточниот број на јајце клетки.

Изборот на полот за ин витро оплодување ќе започне на 2-ри ден од менструацијата и ќе трае во просек 21 ден. По 12 дена, ембрионот ќе биде вграден во утробата на мајката. Во овој случај, во просек ќе биде потребно 1 месец.

Доколку не постои некомпатибилност меѓу брачните другари и проблемот е точно утврден, возраста и критериумите исто така треба да бидат компатибилни. Секако, во присуство на јајце клетки и сперматозоиди, бројот на повторувања може да се зголемува по желба, во рамките на финансиската и моралната сила на паровите.

PGD ​​(Предимплантациона генетска дијагноза) може да се користи за да се открие кои ембриони се XX или XY. Бременоста може да се постигне со поставување на саканите ембриони во женската матка. PGD ​​е единствениот метод со близу 100% точност за избор на пол. Поради оваа причина, многу клиники обезбедуваат третман со овој тест.

По изборот на полот на ИВФ, жената во просек забременува по 21 ден. Важно е да почекате 1 месец за да добиете јасен резултат.

Машката сперма го одредува полот на бебето, така што спермата мора да се подели на машка и женска во процедура позната како сортирање на спермата. Како алтернатива, може да се користи предимплантациона генетска дијагноза (PGD), која вклучува и третман со ИВФ. Мнозинството родители се за PGD бидејќи им дава можност да изберат кои јајце клетки ќе се вратат во утробата. Постапката се користи и за да се утврди дали фетусот е машки или женски и да се бараат генетски недостатоци.

Придружете се на стотици семејства
Помогнавме да имаме бебе

„Бев да се уверам дека имањето бебе ќе биде сон. ”

Крис и Полина, 40 години, во брак 13 години и живеат во Германија, не можат да имаат деца на нормален начин. На Крис му е дијагностициран напреден ОАТ кога ќе побараат лекар да ги помине контролите. Се препорачува третман за бебиња со цевки за да може парот да има деца. Двојката која пробала третмани за бебиња 3 Tube не може да добие позитивен резултат од овие испитувања. По овие неуспешни испитувања, во нашата клиника се пријавуваат парот кој е финансиски и духовно изнемоштен. Третманот се започнува откако ќе се направат потребните тестови во нашата клиника. На Полина ѝ се дава вакцина против имунитет (вакцина за лимфоцити) три месеци, еднаш месечно, поради нејзината возраст и повторените неуспешни испитувања за бебиња. Третманот за бебиња со цевки е префрлен. Техника IMSI, Бебе со цевка од типот на микроинјекција, ласерски секач и бластоцист трансфер. Првата пракса во нашата клиника е да имате бременост. По здрава бременост, тие имаат момче. Тие во моментов уживаат во среќно семејство со нивниот син.

"Не знам зошто толку долго чекав. Помош овде ми го промени животот!“

Давид и Мартина се во брак осум години. Парот кој не можеше да има деца на нормален начин се пријави на нашата клиника. На Мартина (35) и беше дијагностицирана рана менопауза, а на Дејвид и ОАТ. Програмата за третман беше започната откако беа направени потребните тестови. По третманот со овулација се добиени 3 јајца. Добиен е здрав ембрион со примена на предимплантациона генетска дијагноза (PGT) на пациентот. Веста конечно беше тука, а Мартина беше бремена. Во ова семејство е родено момче здраво. По седум години, семејството беше среќно што стана родител.

"Најдобрата одлука што сум ја донел во мојот живот!“

10-годишните Емили и Александре (34) се пријавија на нашата клиника со 3 пропаднати епрувети и 2 ниски ката. Нашата пациентка очајно сакаше да ги изгуби бебињата двапати откако забремени, а нејзината надеж и очај се повторија. Конечните техники за третман на бебиња со цевче беа применети како резултат на детален преглед во нашата клиника, со три неуспешни испитувања на бебиња со тубус и двојна гестациска бременост поради ласерско течење и трансфер на бластоцист. Емили и Александар, кои во Новата година влегоа со девојчиња близначки, се среќни што се четиричлено семејство.

Блог за избор на пол и ИВФ

Кои се достапните земји во Европа каде што можам да направам избор на пол на бебето?

Дали размислувате за избор на пол за вашето идно бебе? Дали сакате да ги знаете земјите во Европа каде што можете да се подложите на оваа процедура

Прочитај повеќе "
Трошоци за избор на пол во Тајланд

Колку чинат ИВФ и изборот на пол во Тајланд?

Третманот со ИВФ во Тајланд може да биде одлична опција за парови кои се борат со неплодност. Со својата комбинација на достапност, висококвалитетна медицинска нега и гостопримлива култура,

Прочитај повеќе "

Што можам да направам за лесно да забременам? Во кои пози се добри за секс за да забремените?

Иако не постојат загарантирани начини за лесно забременување, постојат неколку работи што можете да ги направите за да ги подобрите вашите шанси за зачнување:

Прочитај повеќе "

Која е важноста на исхраната за време на бременоста, како да се храниме недела во недела?

Исхраната за време на бременоста е многу важна и за мајката и за бебето. Здравата и урамнотежена исхрана може да помогне да се осигура дека бебето се развива

Прочитај повеќе "